Skip to main content
Alumni

Even voorstellen ...

Wie zijn onze alumni

Onze alumni bestaan uit een zeer diverse groep mensen van alle leeftijden en achtergronden. Professionele dansdocenten of dansers die zichzelf verder wilden verdiepen in de beleving van de dans, (kunstvak)docenten die dans willen geven op school, dansmakers in de amateurdans, amateurdansers die werkzaam zijn in de zorg of het bedrijfsleven en zelf willen dansen met een speciale doelgroep of amateurdansers die hun leven lang meer hebben willen doen met dans en het docentschap willen leren.

Van Noord-Holland tot Zeeland, Friesland tot Limburg en zelfs buiten de landsgrenzen. Elk kwartaal voegen wij nieuwe alumni toe.

WijZijn.Dance

WijZijn.Dance is in 2015 opgericht als dansexpressie collectief door drie oudstudenten Ciska, Mira en Michael. Iets later kwam Lotte erbij - ook een oudstudente -, maar zij is helaas overleden. Twee jaar geleden kwamen Vicky en Maike erbij.

Diverse docenten die om de beurt een dansbijeenkomst verzorgen voor gemiddeld 15 deelnemers op de maandagavonden, waaronder ook andere oud-studenten.

Vanaf medio mei dansen we meestal buiten op locatie wat erg inspirerend werkt. En van tijd tot tijd doen we mee met theater- en dansfestivals in onze regio.

www.wijzijn.dance

Janine van Hees

Janine wist al heel jong waar zij haar beroep van wilde maken: Theater en dans. Zij toerde met verschillende theaterproducties van het Nationaal jeugd musical theater door Nederland. Een fantastische ervaring!

In 2010 is Janine afgestudeerd als theater docente. Zij heeft veel gewerkt in het middelbaar- & basis onderwijs en gaf lessen op jeugdtheater scholen. Janine genoot van het theatervak en voelde tegelijkertijd dat zij iets essentieels miste: dans!

In 2014 studeerde zij af aan de opleiding Docent dansexpressie. Het was een verademing voor haar om eindelijk weer volop met dans bezig te zijn. Daarna heeft Janine zelf weer veel gedanst bij dansgroep Glaswerk. Daarnaast heeft zij het vak dans geïntroduceerd en opgezet op de middelbare school waar zij werkte en veel kinderdans lessen verzorgd bij diverse dansscholen. Zij vindt het heerlijk om deze twee vakken te combineren in haar lessen en in de voorstellingen die zij maakt. Dans en theater een gouden combinatie!

www.janinevanhees.nl

Myrthe Schoenmakers

Dansen is van kinds af aan mijn passie. Toen ik op de basisschool zat kreeg mijn dansdocente een blessure. Zij vroeg of ik haar tijdens de lessen wilde assisteren. Toen wist ik het. Ik wilde dansdocent worden!

Om mijn droom te bereiken heb ik gestudeerd aan de MBO CIOS Dansopleiding te Sittard. Sinds 2012 ben ik actief ZZP dansdocent bij diverse dansscholen/verenigingen en ben ik actief op diverse basisscholen.

Om wat vrijer te worden en meer uit de creativiteit van de kinderen te halen ben ik in 2013 gestart met de Opleiding Docent Dansexpressie. Dit pas ik nog dagelijks toe binnen mijn bassischool projecten. Ik vind het heerlijk om de afwisseling te zoeken tussen ‘vaste’ dansen/oefening afgewisseld met creatieve/vrije opdrachten. Ook ben ik sinds 2018 afgestudeerd als Taal en Rekendans docent.

Deze twee werelden combineer ik dagelijks om zo veel mogelijk bij de thema’s van de scholen aan te sluiten. En de creativiteit bij de kinderen te stimuleren.

www.mydance.nl

Talitha van de Stolpe

‘Bewegen is leren ‘ is het motto dat ik graag op verschillende manieren uitdraag.

In 2010 ben ik  afgestudeerd als docent dansexpressie. De opleiding heeft voor mij veel deuren geopend en mij letterlijk in beweging gezet.

De dansexpressiemethodiek bleek uitermate geschikt om kinderen met een taalachterstand te helpen met taalverwerving. Mijn eigen methodiek bleek effectief. Gevolg daarvan was dat ik gevraagd werd een leerlijn dans te ontwikkelen voor het onderwijs.

Ik besloot zelf een master opleiding te volgen waarbinnen ik onderzoek heb gedaan naar het ontwikkelen van verbeelding bij kinderen met autisme en een ontwikkelingsachterstand door middel van dansexpressie. De resultaten waren dusdanig positief dat ik tot op heden nog lessen verzorg aan de onderzoeksgroepen.

Incidenteel geef ik nog losse workshops aan kinderen, maar meestal vraagt men mij om een training te verzorgen aan experts (leerkrachten of vakdocenten) waarna zij zelf aan de slag kunnen.

Daarnaast ben ik sinds 2021 werkzaam als adviseur cultuureducatie voor de regio Oosterschelde in Zeeland. Ik zet op deze manier mensen in beweging om cultuureducatie in de klas in te zetten.

www.ta-da.nl

Sandy Raaijmakers - van den Brink

Volgde in de jaren 90 de vooropleiding aan de Dansacademie in Tilburg richting Toneeldans Jazz en studeerde 1,5 jaar in Tilburg aan de opleiding Docent Dansexpressie/Folklore. Zij volgde een workshop 'Dansen met Parkinson' bij Maïté Guérin.

In 2020 studeerde ze af bij de opleiding Docent Dansexpressie.
Zij heeft een achtergrond als verzorgende op de afdeling Neurologie in een algemeen ziekenhuis en werkt momenteel als administratief medewerker op een basisschool.

Sinds 2019 geeft zij dansles aan mensen met de ziekte van Parkinson bij Cultuurkust Harderwijk.

Niels Wolfkamp

In 2010 ben ik afgestudeerd als docent theater. Altijd heb ik de fascinatie gehad met beweging en beleving. Na 8 jaar aan de slag te zijn geweest binnen het onderwijs had ik de behoefte om zelf meer te dansen. Dit deed ik onder andere met dansexpressie.

Het mooie aan de opleiding vind ik dat je naast het doen, ook ervaart hoe het is beleving te koppelen aan beweging. Het geeft nieuwe inzichten en ik kreeg een veel bredere kijk op kunst en abstractie. De didactiek en lesopbouw werkt en kan veel vrijheid geven. Ik gebruik en koppel het regelmatig binnen de theaterlessen.

Met veel plezier heb ik de opleiding afgerond in 2019 met vele ervaringen rijker.


www.theatermakerijstorm.nl

Laurie Korsten

Als enthousiast amateurdanser met veel ervaring in klassiek ballet en moderne dans, werd Laurie in 2018 gegrepen door de kracht van dansimprovisatie. Ze besloot om docent dansimprovisatie te worden.

Sinds haar afstuderen aan de opleiding Docent Dansexpressie in 2020 werkt zij als docent dans in het primair onderwijs. Ze geeft losse lessen aan zowel onder- als bovenbouw, aansluitend op een thema dat in de klas behandeld wordt. Ook verzorgt zij projecten waarbij toegewerkt wordt naar een presentatie. Voor peuters en kleuters geeft Laurie lessen Taaldans en Rekendans.
Daarnaast geeft zij wekelijks een les dansimprovisatie aan volwassenen.

Laurie werkt ook als management assistent voor de Nederlandse Vereniging voor Dans- en MuziekGeneeskunde.

Wendy van den Bogert

Danste al op zeer jonge leeftijd. Zij volgde vele lessen in klassiek ballet en moderne dans bij verschillende dansscholen. Later is zij aan de kunstacademie in Rotterdam gaan studeren, maar dans bleef haar grootste passie en inspiratiebron.

In dansexpressie vond zij de perfecte combinatie van haar voorliefde voor kunst én dans. Het onderzoekende van dansexpressie is wat haar aanspreekt, het exploreren, experimenteren en inspireren waaruit steeds weer nieuwe dingen en mogelijkheden ontstaan.

In 2019 studeerde ze af bij de opleiding Docent Dansexpressie. Sindsdien werkt zij als dansdocent in het primair onderwijs en geeft zij les in klassiek ballet, moderne dans en geeft ze workshops dansimprovisatie.

www.wendyvandenbogert.nl

Esther Gernette

Danst van kinds af aan vol overgave. Ze deed aan moderne dans, dansimprovisatie, Afrikaanse Dans en diverse vormen van Conscious Dance.

Ze volgde de opleiding Docent Dansexpressie en is heel enthousiast over de methodiek van dansexpressie en het vak van docent. Voor haar komen hierin al haar passies bij elkaar: dans, kunst, persoonlijke ontwikkeling, creativiteit, muziek en verrassende en waardevolle ervaringen voor anderen creëren.

In 2020 studeerde ze af. Sinds 2019 is ze actief in het geven van lessen en workshops dansexpressie aan volwassenen en aan kinderen op basisscholen. Kenmerkend voor haar als docent zijn haar veelzijdigheid, creativiteit, diepgang en de prettige sfeer die ze neerzet.

Vanaf eind augustus 2021 werkt ze als zelfstandig ondernemer als Docent Dansimprovisatie en als Natuurcoach.

www.esthergernette.nl

Petra Welboren

Heeft altijd veel gedanst met een voorliefde voor dansexpressie. Ze houdt van improviseren en samen met anderen een dans laten ontstaan in het moment. De inspiratie van verschillende thema’s en de invloed daarvan op de beleving en de beweging zorgen iedere keer voor nieuwe ontdekkingen.

Ze werkte jarenlang op diverse plekken en in verschillende rollen in de non-profit sector. Op dit moment werkt ze bij Het Danspaleis.

Daarnaast geeft ze, sinds ze in 2019 afstudeerde bij de opleiding Docent Dansexpressie, dansimprovisatie aan volwassenen in Eindhoven en omgeving. Dit doet ze zowel binnen als ook buiten op locatie.

www.dansenstem.nl